Російські ЗМІ вийшли без фото, щоб захистити колегу

П'ятниця, 27 вересня 2013, 09:08

Найбільші російські друковані та інтернет видання проводять акцію на підтримку фотографа, затриманого разом з активістами Greenpeace, що намагалися потрапити на нафтову платформу "Прілазломная".

Першим з пропозицією до ЗМІ влаштувати у п'ятницю акцію проти арешту Дениса Синякова виступив фотограф Мітя Алешковський, пише Сноб.

"На мій погляд, абсолютно очевидно, що завтрашні газети повинні вийти без фотографій. Ау! Колеги?", - написав Алєшковський в соціальній мережі Twitter.

Потім він оголосив, що акцію підтримали видання "Вільна преса" , "Лента.ру " , "Російська планета" і сайти "Нової газети" , радіостанції "Ехо Москви" і телеканалу "Дощ" .

так виглядає сайт Дождя
так виглядає сайт "Дождя"

Через кілька годин про свою участь в акції заявили "Газета.ру" , "Йополіс" , сайти "Сноба" , "Великого міста" , "Аргументів і фактів" , "Російського репортера" і "The New Times".

Лента.Ру оголосила попередження, що випускатиме всі матеріали без фото на знак протесту
Лента.Ру оголосила попередження, що випускатиме всі матеріали без фото на знак протесту

Уральська інтернет- газета Znak.com поставила заглушки на всі фотографії ще в четвер.

 фото з сайту "Сноб"

Колеги -журналісти вимагають від слідства відпустити Синякова , і зняти з нього звинувачення .

26 вересня Ленінський районний суд Мурманська на 2 місяці заарештував фотожурналіста Дениса Синякова. Він був затриманий на судні Arctic Sunrise біля платформи "Прирозломна" , де знімав акцію Greenpeace для видання "Лента.ру". Синяков є позаштатним журналістом "Ленти.Ру " , незважаючи на це суд обрав для нього такий же запобіжний захід, як і для активістів Greenpeace, героїв його репортажу.

Грінпісівці виступали проти видобутку нафти на платформі "Газпрому" в Арктиці.

Правоохоронці затримали близько 30 активістів, серед них і українця. Їх звинувачують за статтею "піратство". Активістів Greenpeace затримали в ході їх акції біля нафтової платформи "Газпрому" в Арктиці. Вони протестували проти видобутку нафти в цьому регіоні.

Президент Росії Путін заявив, що активісти не пірати, але порушили російські закони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування