Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна може служити шлюзом Європи – посол США

Вівторок, 3 вересня 2013, 10:39

Посол США Джеффрі Пайатт за розвиток тісних відносин України з Росією при збереженні політики інтеграції до Європейського союзу.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День", пишуть "Українські новини".

"Я вважаю, що думати потрібно про те, що Угода про асоціацію відкриє можливості для поглиблення соціально-економічних і комерційних зв'язків з Європою при одночасному збереженні дуже важливих історичних, економічних і людських зв'язків, наявних у вас з Росією", - сказав Пайатт.

При цьому він підкреслив, що підписання угоди необхідно розглядати як один з етапів на шляху до побудови сучасної держави.

Посол зазначив, що підтримує позицію прем'єра України Миколи Азарова, який вважає, що в епоху глобалізації неправомірно і недоречно будувати бар'єри по відношенню до окремих країн.

Дипломат висловив позицію, що він підтримує наміри України розвивати тісні відносини з Європою, зберігаючи взаємовигідне співробітництво з Росією.

"Україна може служити шлюзом Європи до серця Євразії та шлюзом Європи до одного з найбільш динамічних регіонів світу, який тягнеться аж до Шанхая і Владивостока", - резюмував Пайатт.

Посол сказав, що його країна має намір сприяти до розвитку тісніших інституційних зв'язків між Україною та ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: