Регіоналів знову спіймали на кнопкодавстві

Вівторок, 3 вересня 2013, 15:23

Вже під час першого засідання депутати від Партії регіонів продовжили голосувати не персонально.

Про це повідомляє рух Чесно.

Кореспонденти руху зафіксували, як депутат з фракції Партії Регіонів Віталій Борт проголосував за себе та замість свого колеги по фракції Ельбруса Тедеєва.

Порушення Конституційної вимоги голосувати особисто відбулося під час ухвалення за основу проекту Закону про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я .

На відео кореспондентів видно, як сусід Віталія Борта – голова Регламентного комітету ВРУ Володимир Макеєнко порушення однопартійця "не помічає", зазначають у русі. 

Від початку роботи Верховної Ради VII скликання рух ЧЕСНО зафіксував щонайменше 83 народних депутати, які порушили вимоги Конституції України (ст.84) та Регламенту Верховної Ради України щодо особистого голосування, віддавши свої картки або проголосувавши замість колег.

У травні рух ЧЕСНО закликав Президента України та голів парламентських фракцій скористатися правом законодавчої ініціативи та вжити дієві заходи, аби унеможливити "кнопкодавство" вже у наступній сесії Верховної Ради, запланованій на вересень 2013 р. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування