Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал хоче заборонити доступ нардепам у місцеві ради

Середа, 4 вересня 2013, 08:35

У парламентській більшості пропонують заборонити нардепам і їх помічникам брати участь у роботі місцевих рад без спеціального дозволу.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону про статус народного депутата підготував регіонал Андрій Пінчук, пише Комерсант-Україна.

Він пропонує дозволити нардепам і їх помічникам брати участь у роботі сесій місцевих рад і у засіданнях їх органів тільки "у порядку й способом, визначеним відповідною радою".

"Я пропоную, щоб народні депутати і їхні помічники приходили на засідання з дозволу органів місцевого самоврядування", - заявив Пінчук.

"У парламентаріїв з'явилася дуже негарна звичка зривати засідання міських і обласних рад, користуючись своєю недоторканністю. Причому поводитися по-хамськи можуть не тільки вони, але і їх помічники",— додав він. 

У фракції "Свобода" побоюються, що законопроект має на меті перешкодити опозиції боротися за призначення виборів у Києві.

Сам Пінчук вважає, що у випадку прийняття його ініціатива не стане інструментом для зловживання, оскільки місцеві ради вирішують не політичні, а господарські питання.

"Не справа народного депутата зривати засідання й ламати мікрофони. У нього є свій зал засідань, і його справа — ухвалювати закони. Тим більше що для того, щоб заперечити рішення місцевої ради, є прокуратура",— сказав Пінчук. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування