Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Cуд виправдав рейдерське захоплення ТВі

П'ятниця, 6 вересня 2013, 16:30

Господарський суд міста Києва одразу двома рішеннями визнав правомірним продаж телеканалу ТВі компанії "Фінанс Груп" .

Відповідні рішення було ухвалено 4 вересня, повідомляє "Телекритика".

Учасниками справ були чотири компанії - ТОВ "Медіа інфо" (колишній власник 100% ТОВ "ТРК Телерадіосвіт" (телеканал ТВі), ТОВ "Факторингова компанія "Фінанс Груп" (власник 100% ТОВ "ТРК Телерадіосвіт" (телеканал ТВі), Wilcox Ventures (екс-власник 99% ТОВ "Медіа інфо", компанія Костянтина Кагаловського), Balmore Invest Limited (власник 95% ТОВ "Медіа інфо", компанія Олександра Альтмана).

Як заявив представник "Медіа інфо" в суді Вадим Тугай, спершу була розглянута справа за позовом Balmore Invest Limited щодо визнання недійсним рішення загальних зборів учасників "Медіа Інфо" від 19 квітня, яким Наталію Катеринчук було призначено директором ТОВ.

Позивач вважає, що збори були незаконними, оскільки на них був присутній лише представник компанії Wilcox Ventures, якій на той час належало 5% у статутному капіталі товариства. Відповідачем у цій справі було "Медіа Інфо", третя особа - Wilcox Ventures.

Суд задовольнив позов Balmore Invest Limited і визнав призначення Катеринчук недійсним.

Після цього суд розглянув справу за позовом Wilcox Ventures до "Медіа інфо". Позивач просив суд визнати недійсними загальні збори товариства 21 травня, коли відбувся продаж корпоративних прав ТРК "Телерадіосвіт" від "Медіа інфо" до факторингової компанії "Фінанс Груп". Суд відмовив у задоволенні позову.

Також, була розглянута справа за позовом "Медіа інфо", яке просило суд визнати недійсним договір відчуження корпоративних прав у ТРК "Телерадіосвіт" на користь факторингової компанії "Фінанс Груп". Wilcox Ventures була залучена як третя особа.

"Суд відмовив у задоволенні позову про визнання недійсним договору купівлі-продажу, і прийняв рішення на користь "Фінанс Груп", яка була відповідачем у справі", - зазначив Тугай.

Таким чином продаж каналу факторинговій компанії "Фінанс Груп" одразу двома рішеннями суду визнано правомірним.

Представниця Wilcox Ventures Інна Москаленко не була присутня на цих судових засіданнях, оскільки в цей час у неї були засідання в іншому суді. За словами Москаленко,про рішення, ухвалені 4 вересня, їй невідомо. 

Нагадаємо, у квітні 2013 року TВi повідомив, що новим гендиректором телеканалу ТВі став Андрій Шевченко, а новим інвестором – Олександр Альтман.  Тодішній власник телеканалу Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу "за допомогою силових структур".

Пізніше стало відомо, що засновником британської компанії Balmore Invest Limited, яка стала власником активів ТВі, є громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон (Rachel Emy Erickson), яка "очолює понад 200 фірм, очевидно виконуючи роль номінального директора та власника".

"А ще, як пишуть новозеландські журналісти, Рейчел Емі Еріксон відома тим, що є подругою та матір'ю трьох дітей новозеландця Яна Тейлора (Ian Тaylor). Цього персонажа знає багато журналістів-розслідувачів. Кілька років тому він створив величне кубло з офшорних компаній в Новій Зеландії для міжнародного відмивання коштів", - зазначав громадський активіст Дмитро Гнап. Він нагадав, що послугами "пральної машини" Тейлора користувалися і українські високопосадовці, наближені до Віктора Януковича.

Ще одна новозеландська компанія Apple Finance Limited – теж дітище Яна Тейлора, була засновником українського ПАТ ЗНКІФ "Стандарт Капітал", яке пов'язане з Фондом "Домінанта". Часткою в цьому фонді володіє відоме ТОВ "Танталіт", на яке записані землі під президентською резиденцією Межигір'я.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування