Екс-журналісти ТВі просять Яценюка визначитись, чи він з рейдерами

Понеділок, 9 вересня 2013, 10:01

Колишні журналісти ТВі, які пішли з каналу після захоплення, просять лідера фракції Батьківщина Арсенія Яценюка визначитись щодо депутатів, які мають стосунок до рейдерського захоплення каналу.

Про це йдеться у відкритому зверненні журналістів до Яценюка, текст якого має "Українська правда".

"Якщо Ви вважаєте себе досвідченим політиком і майстром інтриги і сподіваєтеся, що в критичний момент зможете використовувати захоплений рейдерами канал TBi у своїх інтересах, то Ви глибоко помиляєтеся, бо з шахраями взагалі неможливо мати справу", - зазначають журналісти.

"Якщо ж Ви хочете, щоб люди ставилися до Вас як до принципового і чесного політика, то знайдіть у собі сміливість розібратися з рейдерами, котрі є членами Вашої партії і фракції. Хочете змінити Україну? Почніть зі своєї партії!" – зазначили журналісти.

Вони нагадали, що 23 квітня канал захопили рейдери, туди прибув депутат від Батьківщини Микола Княжицький, який тоді вже не був генеральним директором ТВі, мав мандат, "але фактично виступив адвокатом нападників".

"24 квітня ми не повірили ані Княжицькому, ані людині, котру він рекламував – Олександру Альтману. Сьогодні Альтман письмово запевняє Англійський суд, що його ошукали, і він попри бажання, став учасником оборудки", - наголосили журналісти.

"Шановний Арсенію Петровичу, людина, котру привів на канал і нахвалював Ваш колега Княжицький, письмово визнає, що історія з каналом – оборудка шахраїв!" – підкреслили вони

"На сьогодні у нас є інформація, що вкрадений у законного власника, громадянина Великої Британії, телеканал опосередковано фінансують люди, які пов’язані із членами Вашої фракції", - сказано у зверненні.

"У серпні в ЗМІ з’явилась інформація, що фірма Альтмана заробила на контрактах із НАК Енергоатом близько 100 мільйонів доларів. Останній контракт компанія Альтмана отримала в липні, за два місяці після захоплення ТВі. Шановний Арсенію Петровичу, хто з членів Вашої фракції має багаторічний вплив на Енергоатом та займає далеко не останнє місце у профільному комітеті парламенту?" – запитують журналісти

"Ми розуміємо, що знищити ТВі було вигідно владі. Але ми бачимо, що незалежний телеканал для правління вкрали за сприяння опозиції.  Звичайно, це вигідно владній верхівці. Арсенію Петровичу, дайте відповідь, чому це влаштовує Вас?" – вимагають журналісти.

Вони додали, що після того, як у травні було оприлюднене журналістське розслідування про викрадення ТВі, "Княжицький не тільки не покинув справи телеканалу, але й продовжує концентрувати власність над брендом Тві у шахрайський спосіб". 

"Арсенію Петровичу, чи слід розуміти, що дії Ваших колег по фракції, що організовують рейдерське захоплення чужої власності, відображають і Ваше розуміння правової держави? Чи ми правильно розуміємо, що декларуючи одні цінності, представники опозиції наслідують інші?" – питають журналісти

"Чи правильно ми розуміємо, що все скоєне із телеканалом ТВі від 23 квітня робилося із Вашого відома і за Вашої згоди? Якщо ні, то чи правильно ми розуміємо, що Ви не маєте ніякого впливу на депутатів Вашої фракції?" – запитують журналісти.

"Чи ми правильно розуміємо, що Ваше мовчання і невтручання у скандал довкола ТВі є доказом бутафорності української опозиції?" – запитали вони у зверненні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування