Теличенко бачить "єдино вірне рішення" для звільнення Тимошенко

Четвер, 10 жовтня 2013, 10:42

Зміна законодавства для відстрочки виконання вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко та можливості лікування за кордоном не вирішить проблему і спричинить негативні наслідки .

Таку думку в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" висловила представник інтересів Тимошенко в ЄСПЛ Валентина Теличенко.

"Це ефемерна перспектива, яка не дає можливості вирішити проблему найближчим часом і тягне за собою чимало негативних наслідків", - повідомила адвокат.

На думку Теличенко, одним із негативів є той факт, що в майбутньому це було б вигідно тільки тим засудженим, у яких є фінансові можливості виїхати на лікування за кордон, і вони хочуть уникнути відбування терміну покарання.

"У випадку з Тимошенко розмови про зміну законодавства ні що інше, як спроба знайти відмовку від помилування", - зазначила Теличенко.

"Звільнення Тимошенко з-під варти є однією з умов підписання угоди про асоціацію з ЄС. Якщо президент України досить сильний як особистість, щоб не боятися Тимошенко, то він її повинен помилувати, оскільки це найпростіший спосіб звільнити її з-під варти" , резюмувала Теличенко.

При цьому адвокат вважає, що єдино вірним рішенням у звільненні екс -прем'єра з юридичної точки зору може бути скасування вироку щодо "газової справи" Верховним судом України.

"Захист дуже правильно зробив, звернувшись повторно з заявою про допуск до перегляду справи Верховним судом. Саме відміна вироку судді Кірєєва у" газовій справі" і звільнення Тимошенко з-під варти було б з юридичної точки зору єдино правильним рішенням" , - сказала вона.

За словами адвоката, це продемонструвало б бажання України виконати рішення Європейського суду з прав людини в "справі Тимошенко".

Представник інтересів екс-прем'єра в ЄСПЛ вважає , що "при бажанні рішення про скасування вироку можна прийняти і до 21 жовтня".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування