Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угорщина відмовилася надавати політпритулок Шепелеву

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 15:10

Управління у справах імміграції і громадянства Угорщини відхилило клопотання екс-депутата Олександра Шепелева та його дружини про надання їм статусу біженця.

Про це, з посиланням на Управління у справах імміграції і громадянства Угорщини, повідомляє державне інформагентство "Укрінформ".

"Оскільки Олександр Шепелев і його дружина Галина Шепелева володіють канадським громадянством, згідно з угорським законодавством їм не може бути наданий статус біженця", - йдеться у вердикті.

Угорський адвокат Шепелевих Ференц Босе повідомив, що це рішення буде оскаржене в суді, оскільки воно було прийняте без документального підтвердження того, що Шепелеви дійсно є громадянами Канади.

Він також припустив, що у цьому зв'язку призначений на 18 жовтня розгляд справи про екстрадицію Шепелевих до України буде відкладено.

СБУ підозрює депутата в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 мільйонів гривень, а також в участі в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 мільйонів гривень у березні-травні 2009 року.

Шепелев категорично спростовує усі підозри та обвинувачення на свою адресу.

МВС повідомляло, що Шепелев перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство та розкраданні коштів.

На початку липня 2013 року Шепелева затримали в Будапешті, де він жив з угорським паспортом, виданим на інше ім'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування