Вищий спецсуд завернув заяву Тимошенко про перегляд "газового" вироку

Понеділок, 14 жовтня 2013, 16:10

Вищий спеціалізований суд повернув екс-прем'єру Юлії Тимошенко повторну заяву про перегляд вироку у "газовій справі".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВССУ.

"14 жовтня 2013 року суддя-доповідач Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, перевіривши заяву Тимошенко Юлії Володимирівни про перегляд Верховним Судом вироку Печерського районного суду міста Києва від 11 жовтня 2011 року, прийняв рішення про повернення Тимошенко цієї заяви", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили і суді, таке рішення прийнято на підставі наявності ухвали ВССУ про відмову у допуску справи до провадження за наслідками її розгляду, прийнятої з аналогічних підстав.

"Судом касаційної інстанції встановлено, що ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах ВССУ від 6 вересня 2013 року у допуску справи за заявою Тимошенко до провадження Верховного Суду було відмовлено", - наголошується в повідомленні.

"9 жовтня 2013 року Тимошенко повторно звернулась до ВССУ із заявою про перегляд ВСУ згаданого вироку місцевого суду щодо неї, посилаючись на аналогічні за змістом підстави", - зазначено в постанові.

"Тому відповідно до пункту 4 частини 3 статті 400-17 кримінально-процесуального кодексу 1960 року було прийнято рішення про повернення заяви Тимошенко Ю.В", - заявили в суді.

Постанова набрала законної сили з моменту її винесення та оскарженню не підлягає, - зазначено в повідомленні.

Валентина Теличенко заявляла, що єдино вірним рішенням у звільненні екс-прем'єра з юридичної точки зору може бути скасування вироку щодо "газової справи" Верховним судом України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...