Рахунки розробників держреєстрів заарештовані - Лукаш

Вівторок, 15 жовтня 2013, 14:25

14 жовтня було накладено арешт на рахунки розробників клієнтського доступу до реєстрів Мін'юсту "Арт- майстер" і "3-Т" через підозри у втручанні в їхню роботу.

Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш на прес -конференції, повідомляють "Українські новини".

"14 жовтня було накладено арешт на 19 розрахункових рахунків ТОВ "Арт-мастер" та ТОВ "З-Т" в 3 банківських установах", - сказала вона.

Лукаш нагадала, що Генпрокуратура підготувала повідомлення про підозру у несанкціонованому втручанні в держреєстри.

Також, за її словами, повідомлення про підозру у розкраданні держкоштів підготовано двом бухгалтерам ДП "Інформаційний центр" Мін'юсту.

За словами Лукаш, слідчі дії ц цій справі тривають.

1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Зміна керівництва Держінформюсту призвела до призупинення роботи держреєстрів, на відновлення якої було потрібно декілька днів. Тим часом реєстри, адміністратором яких було ІРЦ, працювали без збоїв.

У четвер колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.

У "Арт-Майстрі" заявили, що міністр юстиції Олена Лукаш знала про те, що реєстри зупиняться, і можливо пішла на це свідомо.

Укрдержреєстр заявляв, що зібрано достатньо доказів проти розробників у блокуванні роботи реєстрів інформцентру Мін'юсту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...