Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія-розробник: Лукаш свідомо пішла на зупинку роботи реєстрів

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 18:11

Міністр юстиції Олена Лукаш та в.о. директора "Держінформ'юсту" Леонід Богданов достовірно знали, що 1 жовтня відбудеться повна зупинка роботи реєстрів.

Про це заявили в компанії ТОВ "Арт -Мастер", яка є розробником програм для реєстрів, у відповідь на статтю "Гроші в обмін на доступ" опубліковану на "Українській правді".

Компанія надала письмову переписку між міністерством і держпідприємством і якої видно, що Лукаш і Богданов були проінформовані про повну зупинку роботи Єдиних та Державних реєстрів, і свідомо допустили цю ситуацію.

 
 

"Наша компанія дійсно потрапила у складне фінансове становище, не отримавши ствердну відповідь на запитання про продовження ключів ліцензій та продовження співробітництва в цілому. У керівництва компанії "Арт-Мастер" була повна впевненість, що від її продуктів фактично відмовилися", - сказано у заяві, яку надіслала заступник директора зі зв'язків з громадськістю Ірина Утріско.

"З травня 2013 року компанія "Арт-мастер" перестала отримувати платежі за обслуговування програмного забезпечення держреєстрів від ДП "Інформаційний центр", але продовжувала виконувати обумовлені в договорах роботи", - зазначили у компанії.

 
 

"Ми неодноразово зверталися в ДП "Інформаційний центр" з проханням погасити заборгованість і попереджали, що згідно з підписаними авторськими (ліцензійними) договорами маємо право відстрочити передачу ліцензійного ключа "у разі істотного порушення договору", зокрема, порушення термінів оплати, не кажучи про повну її відсутність", - заявили у "Арт-Мастер".

"Що стосується копій листів, опублікованих у матеріалі "Гроші в обмін на доступ", то деякі з них ми бачимо вперше", - зазначила Утріско.

"Зокрема, компанія "Арт-мастер" не отримувала лист міністра юстиції Олени Лукаш від 1 жовтня 2013 року з вимогою "відновити функціонування реєстрів та технічного супроводу програмного забезпечення", - запевнили в компанії.

 
 

"Звертаємо вашу увагу на адресу, на який було надіслано даний лист 1 жовтня 2013 року – вул. Лук'янівська. Це - не адреса компанії "Арт-Мастер", а взагалі невідома нам адреса. Цікаво знати, чим керувалася Лукаш, відправляючи настільки важливі листи по завідомо неправильного адресою", - заявили у "Арт-мастер".

"З урахуванням наведених вище фактів і змісту листування ТОВ "Арт-Мастер", Держінформ'юсту та Мін'юсту, можна припустити, що Лукаш не хотіла, щоб її лист був офіційно отриманий компанією "Арт-Мастер" і пішла на зупинку реєстрів свідомо", - заявили в компанії.

 
 

"У нас складається враження, що всі дії щодо наших програмних продуктів і щодо нашої компанії були спрямовані виключно на витіснення нас з ринку", - зазначили в розробника.

"Але ми не втрачаємо надії, що виниклу ситуацію можна врегулювати цивілізованим шляхом, без застосування сили до суб'єкта господарювання з боку держави. В іншому випадку нам не залишиться нічого іншого, ніж шукати захисту в судах міжнародної юрисдикції", - уточнили в "Арт-майстер".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування