Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За останні три роки українці все менше хочуть до Росії

Середа, 16 жовтня 2013, 15:10

Більше половини українців - 53% - підтримують приєднання України до Європейського Союзу.

Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 26 вересня по 6 жовтня.

Не підтримують приєднання України до ЄС – 35%. Ще 12% - не визначились.

На думку більшості підписання Угоди про Зону вільної торгівлі з Євросоюзом для України більш вигідне (47%), ніж вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном (34%). 19% – не змогли визначитися. 

За останні три роки зафіксовано найвищий відсоток респондентів, які вважають підписання Угоди з ЄС більш вигідним для країни, ніж вступ до ЄС – він зріс з 39% до 47%.

В результаті Захід та Північ виразно більше підтримують Угоду з Євросоюзом, а Південь та Донбас – вступ до Митного союзу.

Водночас Центр та Схід є своєрідними "перехідними" регіонами, де приблизно порівну підтримують обидва напрямки інтеграції, з тією різницею, що в Центрі все таки більше підтримують підписання Угоди з Євросоюзом, а на Сході – вступ до Митного союзу.

56% респондентів очікують, що якщо у листопаді 2013 року Україна та Європейський Союз підпишуть Угоду про Асоціацію Росія збільшить тиск на Україну, 10% очікують зменшення тиску, а 19% вважають, що нічого не відбуватиметься.

Збільшення тиску на Україну з боку Росії очікують понад 50% мешканців усіх регіонів країни, а на Заході таких дві третини.

38% опитаних підтримують утворення єдиної держави у складі України, Росії, Білорусі. Не підтримують – 50%. Ще 12% - не визначились.

За останні три роки зафіксовано найнижчий відсоток прихильників та найвищий відсоток противників утворення єдиної держави  з Росією.

Загалом було опитано 2000 респондентів. 

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування