Ельмар Брок в шоці від заяви Сівця про Тимошенко

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 18:26

Повідомлення євродепута Марека Сівеця, який розповів про умови надання Тимошенко "часткового помилування", не відповідає дійсності.

Про це в своєму блозі заявив голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

"Я вражений змістом статті, яку опублікував Сівець у своєму блозі. Перш за все, пан Сівець порушує конфіденційність зустрічі, по-друге, він викривлено передає те, що було політичним меседжем, переданим двома спеціальними посланниками Європейського Парламенту в Україні", цитує Брока прес-служба Тимошенко.

Євродепутат нагадує, що минулого вівторка, 15 жовтня, комітет закордонних справ заслухав конфіденційний брифінг Кокса і Кваснєвського щодо їхньої діяльності, пов’язаної зі справою Юлії Тимошенко.

Ці двоє посланників, насправді, працюють над тим, щоб знайти рішення для Тимошенко, яке б давало їй часткове помилування, звільнило б її з в’язниці і дозволило виїхати за кордон для отримання невідкладного лікування, яке вона потребує, йдеться у блозі.

"Жодним чином ці двоє посланників не зазначали, що Тимошенко повинна погодитися відмовитися від власних законних прав і позиції", заявляє Брок.

"Я глибоко шокований тим, що такий європарламентар, як Сівець, дотримується думки, що заборона на участь у виборах повинна стати невід’ємною частиною політичного рішення, запропонованого нашим парламентом. Позиція Сівеця суперечить рішенню, ухваленому минулого вівторка конференцією президентів", додав европарламентар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування