Європа пропонує дати Тимошенко волю, але позбавити президентства - євродепутат

Середа, 16 жовтня 2013, 17:53

Європа пропонує застосувати до Юлії Тимошенко "часткове помилування", за якого екс-прем'єрка отримає свободу, але муситиме сплатити 200 мільйонів доларів штрафу і втратить громадянські права на 3 роки.

Про це у своєму блозі написав польський євродепутат Марек Сівец, розповідаючи про звіт місії Кокса-Кваснєвського у ЄП.

Як повідомив Сівец, президенту Януковичу запропонували частково помилувати Тимошенко.

"Часткове помилування означає скорочення її вироку ув'язнення з семи років вполовину. У зв'язку з тим, що пані прем'єрка відсиділа вже більше половини скороченого строку, є підстави для її умовно-дострокового звільнення", - повідомив Євродепутат.

Проте, за це Тимошенко має сплатити штраф і не зможе балотуватись на виборах.

"В той же час Тимошенко має заплатити штраф у розмірі близько 200 мільйонів доларів та буде позбавлена громадянських прав на 3 роки", - написав Сівец.

На його думку, як усяке компромісне рішення, це має свої недоліки, але депутату воно видається єдино можливим. Як він висловився, запропонований українською владою варіант відповідає вислову "і вівці цілі, і вовки ситі".

Сівец також розповів, що це рішення викликало хвилю дебатів у Європарламенті, в ході яких Кваснєвський назвав головну причину проблем у цій ситуації - "знахарів".

"Так він окреслив політиків місцевих і європейських, які намагаються пропіарити себе на цій складній ситуації, вигадуючи чергові концепції... які, як квітка, що цвіте одну ніч", - пояснив євродепутат.

Він також висловив переконання, що Україні слід дати зрозуміти, що поза таким варіантом Європа не бачить вирішення цієї ситуації, але розв'язок цього питання приведе до вільнюського успіху.

Як відомо, Євросоюз запропонував президенту Віктору Януковичу застосувати до екс-прем’єра Юлії Тимошенко процедуру "часткового помилування".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...