"Нацизм" докотився до Криму: сімферопольский клуб оштрафовано за "нацистські вихідки вболівальників"

Субота, 19 жовтня 2013, 23:10

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України ухвалив рішення оштрафувати СК "Таврія" (Сімферополь) на 25 тисяч гривень.

Як зазначається у офіційному повідомленні СК "Таврія", таке рішення ухвалено через неправомірні дії вболівальників на стадіоні "Локомотив" під час матчу 12-го туру чемпіонату з полтавською "Ворсклою".

"Вдалося з'ясувати, що під час гри з 5 сектору неодноразово звучали гасла з пропагандою нацизму. Доводимо до вашого відома, що особи, відповідальні за це, встановлені. Зараз триває їх пошук. За законом, за пропаганду нацизму передбачено покарання згідно з Кримінальним кодексом", - підкреслили у СК.

Звертаючись до глядачів та вболівальників, представники СК підкреслили: "Звертаємо вашу увагу на необхідність дотримуватися регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об'єднання професійних футбольних клубів України "Прем'єр -ліга" -2013/2014 та Кримінального кодексу України".

Як відомо, у веерсні FIFA відкрила дисциплінарне впровадження по матчу відбору до ЧС-2014 Україна - Сан-Марино (9:0), який проходив у Львові.  У рапорті делегата цього матчу до ФІФА відзначається не тільки використання фаєрів, але й застосування уболівальниками нацистської символіки на стадіоні "Арена Львів". 

Рішенням дисциплінарного комітету у справі щодо расистських вигуків і дій вболівальників став штраф, накладений на ФФУ у розмірі 45 тисяч швейцарських франків, заборона присутності глядачів на матчі відбору до Мундіалю-2014 та заборона грати на "Арені Львів" у найближчі 5 років - до кінця відбору до чемпіонату світу-2018.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування