Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З мережею Мін'юсту "попрацювали" хакери

Середа, 2 жовтня 2013, 18:49

У доступі до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України, ведення яких здійснює державне підприємство "Інформаційний центр Міністерства юстиції України" (Держінформюст), відбулися збої через втручання у мережу.

Про це повідомила глава Мін'юсту Олена Лукаш.

Вона заявила, що за попередньою інформацією, відбувся збій програмного забезпечення, яке було розроблене ТОВ "Арт-мастер" та ТОВ "3-Т", внаслідок чого 1 жовтня було заблоковано діяльність усіх, хто користуються реєстрами, що забезпечують діяльність Державної реєстраційної служби, Державної виконавчої служби, органів юстиції і нотаріусів.

"Детальний огляд програмного забезпечення і аналіз ситуації засвідчив, що відбулось несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерного обладнання, автоматизованих систем та комп’ютерних мереж Міністерства юстиції, що призвело до блокування інформації і порушення встановленого порядку її маршрутизації", - пояснили у відомстві.

Про злочин повідомили правоохоронців, які відкрили впровадження та встановлюють причетних осіб.

"Якість та повнота реєстрів не постраждали, і за оцінками експертів, вже 3 жовтня 2013 року реєстри мають запрацювати в звичайному режимі", - спрогнозували у міністерстві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування