МЗС про сюжети "Росії-1": глядачі самі відокремлять зерна від полови

Понеділок, 21 жовтня 2013, 19:15

У Міністерстві закордонних справ України вважають показані на російських телеканалах телевізійні сюжети про Україну далекими від журналістики.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, прокоментувавши сюжети, що виходять по неділях на російському телеканалі "Росія-1".

"Ці сюжети, в моєму розумінні, далекі від журналістики. Вони є дивною сумішшю неправди і напівправди, а тональність і лексика ведучого створюють враження низькопробності як для оглядача міжнародних подій. Тим паче прикро, що це відбувається на державному каналі, який навпаки повинен бути прикладом виваженості і професіоналізму", - сказав спікер відомства.

Разом з тим, директор департаменту інформаційної політики МЗС України висловив переконання, що глядачі як в Україні, так і в Росії "не вимагають наших підказок і коментарів щодо того, як потрібно сприймати ці сюжети".

"Переконаний, що вони самі здатні відокремити полову від пшениці", - підкреслив Перебийніс.

21 жовтня голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат фракції "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що МЗС України має виступити з публічною реакцією на "відверто хамські" телевізійні сюжети російських каналів стосовно України.

За його словами, "історичні матеріали поставлені з ніг на голову".

Як відомо, в одному з останніх сюжетів на російському каналі заявили, що президент України Віктор Янукович "здає незалежність України" і "живе ілюзіями".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування