Послідовники Онищенка знайшли в українських цукерках мікроби

Понеділок, 28 жовтня 2013, 07:55

У Росспоживнагляді повністю повторили заяву вже колишнього глави відомства, а нині радника прем'єра Геннадія Онищенка про претензії до продукції корпорації Рошен.

Про це говориться в офіційному повідомленні Росспоживнагляду, опублікованому в понеділок вранці.

У відомстві принциповими проблемами названа невідповідність нормативної бази, за якою випускається українська кондитерська продукція сучасним вимогам.

На їхню думку, контроль на перевірених підприємствах не забезпечує гарантії якості й безпеки продукції.

Інспектори також заявили, що продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам Росії за показниками мікробного псування – змісту дріжджів і цвілевих грибів для низки груп кондитерських виробів.

"Система контролю якості, що існує в корпорації "Рошен", за номенклатурою, обсягом й частотою проведених лабораторних досліджень не достатня для забезпечення безпеки, що поставляється на російський ринок продукції", - зазначили у відомстві.

Також інспектори, як і Онищенко раніше, розкритикували основного постачальника сухого молока для фабрик "Рошен".

У відомстві також поскаржилися, що "робота експертів Росспоживнагляду на території України проходила в неділовій і недружелюбній обстановці, яку свторили керівники Мінагрополітики України, яке виступило із заявами, спрямованими на дискредитацію експертів".

"З урахуванням виявлених проблем повторна перевірка українських фабрик можлива лише у випадку принципової зміни позиції української сторони щодо усунення виявлених порушень і належного забезпечення ходу перевірочних заходів", - відзначили у відомстві. 

Перевірка проходила з 22 по 24 жовтня 2013 р.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...