Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд повернув ще один позов з вимогою скасувати помилування Луценка

Понеділок, 28 жовтня 2013, 17:34

Вищий адмінсуд відмовився прийняти до розгляду другий позов з вимогою визнати незаконним указ президента про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомила прес-служба суду.

"25 жовтня 2013 року ВАСУ вирішив повернути позивачеві позовну заяву про визнання незаконним і скасування указу президента № 197/2013 від 07.04.2013 "Про помилування засуджених" у частині помилуванні Луценка Ю.В.", - йдеться в документі.

Виконуючи постанову суду про усунення недоліків позовної заяви, позивач подав у Вищий адмінсуд заяву, у якій пояснив, що звільнення екс-міністра без проходження ним процедури виправлення в місцях позбавлення волі, порушує права позивача як учасника суспільних відносин.

Однак суд дійшов висновку, що такі пояснення позивача не свідчать про виконання постанови про усунення недоліків позовної заяви.

У постанові суду зазначено, що позивач не обґрунтував документально й нормативно вимоги до відповідача й не вказав, чим саме указ президента, що оскаржується, порушує його особисті права, свободи або охоронювані законом інтереси.

Крім того, у тексті судового рішення мова йде про те, що суду не надано жодного доказу на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги або про причини неможливості надання таких доказів, пишуть "Українські новини".

Як відомо, ВАСУ 24 жовтня відмовився прийняти до розгляду позов донецького адвоката Володимира Оленцевича з вимогою визнати незаконним указ президента Віктора Януковича про помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: