У МЗС запевняють, що хакери дісталися тільки до резервної пошти

Вівторок, 29 жовтня 2013, 12:35

У Міністерстві закордонних справ заявили, що хакери зламали не сервер відомства, а резервну пошту посольства України в Азербайджані.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, інформує "Інтерфакс-Україна".

"МЗС здійснив відповідні перевірки, і я можу вам офіційно заявити про те, що ніякого втручання і витоку інформації з офіційного сервера МЗС, а також поштової скриньки МЗС не було", - повідомив Перебийніс.

Разом з тим він повідомив, що була отримана інформація про злам резервної пошти посольства України в Азербайджані, яка перебувала на сервері приватного азербайджанського провайдера, і в даний час уже не працює.

"Ці документи не є з обмеженим доступом, тому ніякої шкоди інтересам України або Азербайджану нанесено не було" , - додав представник МЗС.

МЗС вже звернувся до відповідних органів, а також вживає заходів для посилення контролю та безпеки інформаційних потоків.

Раніше на сайті міжнародної хакерської групи Anonymous з'явилося повідомлення про злам серверів провайдера, що обслуговував, за їхніми словами, українське зовнішньополітичне відомство, і крадіжку всієї електронної пошти з домену МЗС mfa.gov.ua.

У повідомленні міститься посилання на архів частини листування, пов'язаної з посольством України в Азербайджані.

За заявою зломщиків, у цьому листуванні є інформація про діяльність екс-прем'єра Юлії Тимошенко в минулі роки, а також зв'язки глави НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна з ФСБ РФ та інше.

У повідомленні містяться превью архіву та скріншоти кількох документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...