Лукаш заявила, що рейдери не захоплювали держреєстри

Четвер, 3 жовтня 2013, 12:41

У Міністерстві юстиції заявили, що інформація про рейдерське захоплення Державного підприємства "Інформаційний центр" Мін'юсту не відповідає дійсності.

Про це на брифінгу в четвер розповіла міністр юстиції Олена Лукаш, яку цитує державне агентство "Укрінформ".

"На сьогодні внаслідок несанкціонованого втручання в мережу цих реєстрів було зупинено маршрутизацію реєстрів. Самі реєстри не постраждали, жодні сторонні особи до них не доторкнулися, але маршрути були пошкоджені", - запевнила вона.

Міністр зауважила, що інформація про можливе захоплення держреєстрів, яка була розповсюджена у ЗМІ, могла бути пов'язана з тим, що на підприємстві вже два місяці здійснюється аудит фінансової діяльності.

За її словами аудит "встановив причетність ряду бізнесменів і посадових осіб до дій, які містять ознаки кримінального злочину".

"У зв'язку з тим, що результати аудиту були дуже невтішними для тих, хто займався освоєнням державних коштів дуже нахабним способом, частина з них, маючи доступ і всі можливості впливати на маршрути реєстрів, декілька діб тому зробила те, що зробила", - заявила Лукаш.

"Результати останніх слідчих дій підтвердили, що в кабінетах посадових осіб знайдено схеми пошкодження маршрутів і доступів до реєстрів", - повідомила міністр.

Вона відзначила, що не знає, хто оприлюднив заяву про рейдерське захоплення підприємства, однак припустила, що це могли бути "спільники осіб, причетних до втручання в мережу".

Лукаш повідомила, що наразі на території підприємства перебувають правоохоронці, які проводять слідчі дії.

Міністр запевняє, що наразі відновлено 75% реєстрів, зокрема Реєстр довіреностей та Реєстр виконавчих дій.

Реєстрація смерті та народження, за словами Лукаш, не припинена, і має відбуватися у паперовому вигляді.

2 жовтня за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем комп'ютерних мереж Міністерства юстиції України було відкрито кримінальне провадження.

Колектив Держінформюсту у четвер оприлюднив заяву про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Мін'юсту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування