Коксу та Кваснєвському сподобався закон Лабунської про лікування засуджених

Четвер, 31 жовтня 2013, 18:58

Спостерігачі від Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс вважають законопроект депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.

Про це сказано в заяві спостерігачів, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" представництвом Євросоюзу в Україні в четвер.

"Наша місія вивчила всі законопроекти з лікування засуджених за кордоном. Ми дійшли висновку, що законопроект Лабунської являє собою кращу основу, на якій слід створювати та шукати необхідний консенсус між проурядовими та опозиційними партіями", - сказано в заяві.

Спостерігачі вивчили всі законопроекти з приводу лікування засуджених осіб за кордоном і звернулися з проханням до українських політиків докласти максимум зусиль для того, щоб вирішити це термінове питання, "якомога швидше".

"Ми закликаємо і проурядові, і опозиційні партії у Верховній Раді докласти всіх зусиль для досягнення консенсусу щодо подальших законодавчих кроків і зробити це якомога швидше", - зазначили Кокс і Кваснєвський за підсумками свого 24 візиту до України і зустрічей з керівництвом країни, а також з екс-прем'єром Юлією Тимошенко та лідерами опозиції.

Як відомо, 22 жовтня Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного лікування.

Цим же документом вона пропонує, щоб суд одночасно прийняв рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування