Захист Тимошенко вважає, що часу на поправки до закону Лабунської немає

Четвер, 31 жовтня 2013, 19:59

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає недоцільним доопрацювання законопроекту позафракційного депутата Анжеліки Лабунської про лікування засуджених за кордоном.

Про це він сказав журналістам у четвер у Харкові.

"Якщо ми хочемо перетворити все це на юридичний хаос і якісь незрозумілі речі, то тоді звичайно ми можемо доопрацьовувати (законопроект), вносити мільярди поправок і зробити з законопроекту щось прямо протилежне", - заявив Власенко.

"Тому, якщо ми обговорюємо якісь речі, то потрібно обговорювати готовий продукт, а не можливі доповнення. Ви бачили, що витворив пан Міщенко з тим, що у нього було раніше, і як адміністрація президента доопрацювала цей закон", - додав він.

Власенко також нагадав, що тимчасові рамки для вирішення "питання Тимошенко" вкрай обмежені.

На його думку, внесення правок у законопроект може призвести до зриву підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"А я вам хочу нагадати, що законопроект Лабунської, в тому числі містить в собі і судові механізми. Тобто, після прийняття закону, який потрібно передати на підпис президенту, після цього його потрібно виконати. І тільки виконання цього закону буде вважатися виконанням критерію ЄС", - сказав Власенко.

Відповідаючи на запитання про те, в які терміни це має бути зроблено, захисник назвав 18 листопада: "Все залежить від того, чи хоче діюча влада підписати на вільнюському саміті Угоду про асоціацію".

"Рішення рекомендувати або не рекомендувати підписувати Угоду про асоціацію буде прийнято, по-перше, 14 листопада під час звіту місії Кокса-Кваснєвського, це буде попередня пропозиція, і комітет міністрів на рівні міністрів закордонних справ буде приймати своє рішення 18 листопада", - сказав Власенко.

"Після цього будуть технічні процедури. Тому, на мою думку, 18 листопада - крайня дата, коли мають бути виконані всі критерії ЄС, щоб Україна мала гарантії підписання Угоди про асоціацію", - додав він.

Як відомо, спостерігачі від Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс вважають законопроект депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.

Тимошенко готова прийняти будь-яку пропозицію місії Європарламенту, заявляв раніше Власенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування