УНП під завісою димових шашок змінила лідера на "донецького"

Субота, 5 жовтня 2013, 15:35

Головою Української народної партії обраний глава Донецької організації УНП, народний депутат VI скликання Олександр Клименко.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву УНП за підсумками другого етапу XІV з'їзду, який пройшов у Києві 5 жовтня. Кандидатуру Клименко таємним голосуванням підтримали 223 делегата з'їзду, 29 делегатів не підтримали жодну з кандидатур.

 Олександр Клименко очолив УНП замість Юрія Костенка

На пост заступника голови УНП обрані Сергій Соловей, Тарас Пастух, Світлана Ніколіна, Наталія Погожева, Олексій Мірошниченко.

"Перший етап XІV з'їзду об'єднав УНП і Рух для початку в Україні процесу формування конкурентоспроможної правоцентристської партії, здатної забезпечити країні європейський шлях розвитку", - зазначили в УНП.

З'їзд доручив керівництву УНП продовжити переговорний процес щодо об'єднання з іншими політичними силами правого спрямування , зокрема з партіями "Наша Україна", УП "Собор", КУН для створення єдиної політичної сили.

За інформацією "Інтерфакс- Україна", Юрій Костенко , який очолював УНП, звільнений з посади за станом здоров'я, але він залишився в керівних органах партії. Раніше під час з'їзду Костенко повідомив, що невідомі застосували димові шашки у фойє Будинку архітектора в Києві, де проходив з'їзд.

"Вони кинули шашки у фойє Будинку архітектора , кинули і втекли ... З'їзд триває", - повідомив Костенко.  До міліції з приводу інциденту учасники з'їзду поки не зверталися.

Варто зазначити, що напередодні з'їзду Дмитро Понамарчук на своїй сторінці у Facebook повідомив, де і коли відбудуться збори та хто стане новим главою УНП.

" Про проведення чергового з’їзду УНП ніде не повідомляється. Тому відкриваю карти….  Юрій Костенко пересидів усі дозволені партійним статутом терміни на посаді голови, тож з’їзд має обрати нового голову УНП. Це буде Олександр Клименко", - зазначив Понамарчук.

"Отже, питання про об’єднання УНП із Народним Рухом уже не стоїть. Адже навесні планувалося, що восени відбудеться об’єднавчий з’їзд Народного Руху та УНП. Натомість неформальний керманич УНП Юрій Костенко збирається йти на президентські вибори", - додав він.

Олександр Клименко народився в 1965 р. у м. Мар'їнка (Донецька обл.), в юності працював підмайстром шевця і обхідником на шахті. Пізніше працював начальником відділу Курахівського Будинку побуту, після - в АТ "Энергосбытпром", який очолював до 1998 р.

У 1998-2005 - голова ради акціонерів ВАТ "Донбасенергобуд", президент ТОВ "Лізинг-центр" (м. Донецьк). У 2005-2006 рр. - заступник голови Донецької ОДА.   У 2002 р. балотувався до парламенту на окрузі у Луганській обл., у 2004 вступив до лав УНП.  У 2006 балотувався в мери Донецька, набрав 6%.

Пройшов до Верховної Ради VI скликання у складі блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", був членом Комітету з питань фінансів і банківської діяльності. У 2012 році очолив передвиборчий штаб "Нашої України" в Донецькій області.

За даними ЗМІ, Клименко "притягувався до кримінальної відповідальності 26.11.1982 за ст.КК 194 ч.1 (підробка документів), 25.11.1988 за ст. КК 194 ч.1, 14.12.2000 - за ст. КК 80-3 ч.2 (розтрата бюджетних коштів в особливо великих розмірах)". Жодна справа до суду не дійшла.

Як відомо, 19 травня поточного року УНП та Народний Рух України (НРУ) об'єдналися в партію "РУХ". Мета об'єднання - "створити в Україні потужну правоцентристську політичну силу, яка в перспективі стане правлячої і направить держава на єдиний ефективний правий шлях виходу з системної кризи, в якій Україна перебуває останні 20 років".

Главою об'єднаної партії "РУХ" обраний нинішній лідер НРУ Василь Куйбіда, першим заступником - в.о. глави УНП Іван Заєць. Частина членів НРУ перейшли до партії "Батьківщина", у тому числі Борис Тарасюк, який очолював НРУ в 2003-2012 рр. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...