Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК обіцяє жорстко реагувати на виборах у п'яти округах, щоб бути у "мажорі"

Понеділок, 7 жовтня 2013, 10:02

Правоохоронні органи мають дати оцінку порушенням, допущеним на виборчих дільницях на п'яти "проблемних" округах.

Про це сказав глава Центрвиборчкому Михайло Охендовський в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Не допустити повторення тієї ситуації ми будемо прагнути всіма доступними нам засобами правового реагування. До кінця цього року термін "проблемний округ" повинен зникнути з політичного лексикону", - зазначив він.

"Хочеться вірити, що і кандидати в депутати, які намагалися за допомогою окремих членів дільничних та окружних комісій спотворити підсумки голосування, якщо хтось із них вирішить знову балотуватися у цих округах, і відповідні органи місцевої влади зробили необхідні висновки", - уточнив глава ЦВК.

Охендовський вважає, що "держава в цілому мала б винести уроки з тієї кампанії".

"Співробітникам охоронних фірм, що видають себе за представників ЗМІ, не повинно бути місця в окружних комісіях. Бійці "Беркуту" не повинні залучатися до транспортування виборчої документації. Суддям варто багаторазово зважити всі "за" і "проти", перш ніж прийняти рішення про недійсність голосування на виборчій дільниці", - пояснив Охендовський.

"Визнати минулі парламентські вибори такими, що відбулися відповідно до міжнародних виборчих стандартів завадило насамперед те, що відбувалося в цих п'яти округах. Це серйозна пляма на іміджі держави, і вона має бути ліквідована. Правоохоронні органи мають дати оцінку допущеним тоді порушеням", - зазначив він.

"Зі свого боку і ЦВК в ході підготовки майбутніх виборів буде жорстко реагувати на протизаконні дії будь-яких осіб, незважаючи ні на які суб'єктивні чинники. Ці вибори вкрай важливі і в контексті підготовки до саміту у Вільнюсі, і з точки зору елементарної довіри наших громадян до ЦВК", - пообіцяв голова комісії.

"Не виключено, що вони стануть фінальним акордом у діяльності нинішнього складу комісії. Хочеться виконати цей акорд в мажорі, а не мінорі", - підсумував Охендовський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: