Міноборони продає народу "макети", з яких роблять бойову зброю - ЗМІ

Неділя, 10 листопада 2013, 17:12

Міноборони продає на внутрішньому ринку масогабаритні макети пістолетів, револьверів та автоматів, які "народні умільці" переробляють на бойову зброю.

Про це пише ZN.UA з посиланням на лист заступника глави МВС Віктора Ратушняка на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова.

У листі Ратушняк інформує уряд, що за час проведення профілактичної операції "Зброя та вибухівка" з незаконного обігу вилучено 10 746 одиниць вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв.

"Істотну допомогу криміналітету з незаконним обігом надає Міноборони, яке влаштувало розпродаж зброї на внутрішньому ринку України", - зазначає ZN.UA.

Бойова зброя - пістолети, автомати, кулемети, боєприпаси, продається громадянам у вигляді нібито безпечних масогабаритних макетів зброї.

"Комісія Міноборони укладає договори з так званими суб'єктами господарської діяльності, які Кабмін наділив повноваженнями у сфері торгівлі зайвим військовим майном, зброєю і бойовою технікою на внутрішньому ринку", - пише видання.

Пістолети Макарова, револьвери системи Нагана і т.і.  без стволів продаються підприємствам, що спеціалізуються на виготовленні та торгівлі спецзасобами.

Після продажу вони комплектуються стволами для відстрілу патронів з гумовими кулями.

"Вартість такої зброї вроздріб становить приблизно 4000 грн., тоді як "Укрспецекспорт" та "Укроборонсервіс" продають ці вироби за ціною 30-50 грн. за штуку", - пише ZN.UA.

Підприємці, які продають масогабаритні макети, налагодили прибутковий бізнес.

Так, уповноважене підприємство укладає договір з Міноборони на продаж зброї, проводить конкурс. У ньому беруть участь "свої" підприємства і його результат цілком прогнозований.

Власник зброї, не отримуючи його у військовій частині, доручає продавцю здійснити переробку виробів у масогабаритні макети або в пристосування для відстрілу гумових куль.

"Подібний макет зброї можна купити без будь-яких дозволів та ліцензій. Враховуючи "золоті руки" доморослих умільців, на тіньовий ринок зброї надходить така кількість відновлених пістолетів, автоматів і кулеметів, якої вистачить, щоб озброїти армію невеликої країни", - зазначається у матеріалі ZN.UA.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування