Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У "Борисполі" визначилися, що буде з терміналом В

Вівторок, 12 листопада 2013, 09:25

Термінал В аеропорту "Бориспіль" буде використовуватися для чартерних рейсів і лоу-кост компаній.

Про це розповів гендиректор аеропорту "Бориспіль" Олексій Кочанов в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Він зазначив, що з переведенням внутрішніх рейсів авіакомпанії МАУ в термінал D, "термінал В буде використовуватися для чартерних рейсів і лоу-кост компаній".

"У цих сегментах технологічні процеси з обслуговування пасажирів і багажу набагато простіше", - уточнив він.

"З 27 жовтня ми вже почали переклад чартерних програм в термінал В. Перевели авіакомпанії МАУ та Авіалінії Харкова. До 14 листопада переведемо Ютейр і в листопаді - Розу Вітрів. Після цього починаємо переводити лоу-кост перевізників (Flydubai, AirArabia та ін)", - розповів Кочанов.

Він також заявив, що термінал F будуть "швидко і недорого переконфігурувати у вантажний термінал".

"Ключові гравці вантажного авіаринку (МАУ, Lufthansa і TurkishAirlines) зацікавлені у розвитку терміналу F, як вантажного"​​, - запевняє гендиректор аеропорту.

"Поки термінал законсервований. Це пов'язано з відсутністю повноцінного під'їзду до терміналу F вантажного транспорту. Необхідно, щоб він не збігався зі схемою під'їзду пасажирів. Ми вже розуміємо, де має проходити альтернативний під'їзд і домовляємося з власниками земельних ділянок, на межі яких проходить ця дорога", - пояснив він.

"Проект і роботи з будівництва другого поверху в терміналі D коштуватимуть близько 90 мільйонів гривень. По терміналу F поки немає кошторису, вартість його переконфігурації - до 15 мільйонів гривень", - повідомив чиновник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування