Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал каже, що асоціація може зірватись, бо Обама шпигував за Меркель

Середа, 13 листопада 2013, 11:04

Рішення про підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС досі не прийняте через шпигунський скандал між Вашингтоном і Берліном.

Таку думку в кулуарах Верховної Ради висловив голова регламентного комітету Володимир Макеєнко у трансляції "Радіо Свобода".

За його словами, зараз рішення про підписання асоціації ведеться уже не на рівні парламентів чи комісій, а на рівні країн, "які приймають геополітичні рішення".

"Я думаю, що зараз гра знаходить на рівні міст Київ, Берлін – мова йде про Ангелу Меркель - і Вашингтон", - сказав Макеєнко.

"Я впевнений, що якби зараз не цей скандал телефонний, то у Вільнюсі була б підписана Угода. Зараз мова йде між Обамою і Меркель. Є той період, коли ми на фініші знаходимось, і коли вже справа не в парламентах, не в місіях, а в руках перших осіб серйозних держав", - додав він.

За його словами, ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко не може вважатись перепоною на шляху до асоціації, бо умова її звільнення ніде не прописана в офіційних документах.

"Так вам потрібна Україна в Європі, чи якісь там персоналії. Давайте підпишемо асоціацію в Вільнюсі і продовжувати діалог з приводу тієї чи іншої особи", - заявив регіонал.

Він вважає, що місія Кокса-Квасьнєвського проводитиме переговори в Україні, але результат цих переговорів на підписання асоціації не вплине.

"Будуть робочі групи, будуть переговори, усі прилетіли, усі у відрядженнях. Будуть обіди, будуть вечері, будуть домовлятися про наступні переговори. А результативність залежить зараз від трьох міст: Київ-Берлін-Вашингтон", - твердо переконаний Макеєнко.

Як відомо, 13 листопада має відбутись остаточний звіт у Європарламенті місії Кокса-Квасьнєвського, за результатом якої ЄП прийме своє рішення щодо можливості підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

18 листопада відбудеться зустріч глав МЗС країн-членів ЄС, де буде прийняте остаточне рішення щодо Угоди.

Припинення практики вибіркового правосуддя, зокрема звільнення Юлії Тимошенко, є однією з умов ЄС для підписання асоціації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: