Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі ще сподіваються, що Кокс-Кваснєвський скажуть: "Все вирішили"

П'ятниця, 15 листопада 2013, 11:10

У Європейській комісії взяли до відома заяву місії Пета Кокса та Олександра Кваснєвського про можливість вирішення Україною проблем, що залишаються для підписання асоціації з ЄС.

Про це сказав представник європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано в Брюсселі в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вільнюський саміт відбудеться через два тижні, і держави - ​​члени ЄС нині оцінюють, якою мірою Україна зробила "рішучі дії" і "досягла відчутного прогресу", - зазначив він.

"Майбутнє засідання Ради ЄС з питань закордонних справ у понеділок дозволить міністрам закордонних справ глибоко обговорити останні події, і Україна буде основним пунктом порядку денного", - сказав Стано.

Він також констатував, що у Єврокомісії відзначили недавню заяву Кокса - Кваснєвського та їх оцінку щодо того, що "невирішені проблеми все ще можуть бути вирішені, так чи інакше".

"Ми продовжуємо підтримувати їхні зусилля з цього питання", - підкреслив представник Єврокомісії.

У зв'язку з цим Стано констатував необхідність української сторони вжити "рішучий крок щодо вирішення проблеми екс-прем'єра Юлії Тимошенко".

Крім того, співрозмовник агентства висловив сподівання, що "раніше досягнутий прогрес" - схвалені 8 листопада Верховна Радою в першому читанні законопроект про прокуратуру і законопроект про парламентські вибори буде "посилений негайним прийняттям цих двох законів також у другому читанні".

"У цьому контексті ми відзначили, що дані законопроекти внесені до порядку денного чергової сесії Верховної Ради, яка розпочнеться 19 листопада. Ми сподіваємося, що ці два закони будуть прийняті і опубліковані без зволікання", - висловив надію Стано.

"Європейський Союз повністю прихильний підписання Угоди про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі у Вільнюсі за умови наявності рішучих дій і відчутного прогресу у виконанні критеріїв, закладених у грудневих висновках Ради ЄС щодо України", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування