Тягнибок виправдовує Фаріон долею Меркель

Середа, 20 листопада 2013, 09:35

ВО "Свобода" вважає, що скандал навколо партійного минулого Ірини Фаріон є технологією дискредитації політичних опонентів – "вибіркова люстрація".

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

За його словами, істерія навколо ймовірного членства Фаріон у КПРС – це замовлення влади, яка апробує нову політтехнологію.

"Тепер на наших очах вилуплюється свіжий феномен доби – така ж (як вибіркове правосуддя – ред.) вибіркова "люстрація". І знову ж таки – як інструмент розправи над політичними противниками", - переконаний лідер націоналістів.

Тягнибок розповів, що про партійне минуле у Фаріон не запитував, і запитувати не планує.

"Одразу скажу: я не питав Ірину, коли особисто приймав її у "Свободу", чи вступала вона коли-небудь у КПСС. І зараз, через десятиліття спільної боротьби, на догоду новоспеченим "люстраторам" тим більше допитувати не збираюся", - заявив він.

Тягнибок нагадав, що він розробив проект закону про люстрацію.

У ньому націоналісти виокремили кілька категорій людей, які підлягають люстрації.

"Під тимчасову заборону обіймати посади в об'єктах люстрації підпадають особи, які до 01.01.1992 року працювали на керівних посадах у Комуністичній партії Совєцького Союзу, КГБ СССР, або свідомо (в т. ч. таємно) співпрацювали з органами державної безпеки СССР, або брали участь у переслідуваннях громадян СССР", - розповів Тягнибок.

"Але при чому тут Ірина Фаріон? Даю руку на відруб, що вона під жоден із цих критеріїв не підпадає. У противному випадку – це було б відомо й без будь-яких паперів з архіву", - переконує Тягнибок.

"Бо хто у Львові належав до високопоставленої комуно-комсомольської номенклатури чи, не дай Боже, переслідував українців з ідеологічних мотивів, люди тут добре пам'ятають", - пояснив він.

За його словами, накопаний "компромат" на Фаріон є жалюгідним і нічого спільного зі справжньою люстрацією не мають.

"Бо навіть у колишній ГДР, де відбулася, як відомо, найжорсткіша люстрація, такі категорії громадян під неї не підпадали. Інакше й Анґела Меркель канцлером Німеччини ніколи б не стала", - заявив Тягнибок.

Нещодавно стало відомо, що член ВО "Свободи" Ірина Фаріон була членом КПРС.

Сама Фаріон неодноразово заперечувала своє членство в Компартії .

 

До ВО "Свобода" вона вступила у 2005 році, наступного року стала депутатом Львівської облради від цієї партії.

У 2006 і 2007 роках балотувалася до Верховної Ради за списком ВО "Свобода", однак тоді партія не подолала виборчого бар’єру.

У 2012 році Фаріон виграла вибори до Верховної Ради у мажоритарному окрузі №116 (Львів), набравши понад 68% голосів виборців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування