У Львові радіопростір віддадуть Курченку?

П'ятниця, 22 листопада 2013, 16:57

Напередодні виборів Нацрада з питань телебачення та радіомовлення перетворюється  на інститут перерозподілу частот на користь лояльних владі структур

Про це заявила нардеп від "УДАРу" Ірина Геращенко, повідомляє "Телекритика".

За її словами, Національна рада має намір віддати частоту 107,2 МГц у Львові  новоствореній компанії   ТОВ "Комунікаційне агентство "Сума технологій" ("Радіо Блік"), яку лобіюють в інтересах медіахолдингу Сергія Курченка.

За її словами, два дні поспіль "Нацрада не може прийняти рішення щодо визначення переможців конкурсу на радіочастоти і замість того, щоб розвивати національні радіостанції України, хоче віддати частоти у Львові тільки-но створеній, невідомій компанії ТОВ "Комунікаційне агентство "Сума технологій" ("Радіо Блік")".

"Цю компанію також лобіює для холдингу Курченка один з віце-прем'єрів уряду Азарова", - зазначила Геращенко.

Також вона зазначила, що опозиція занепокоєна  перерозподілом медіаринку, який "відбувається задля  формування  лояльних до влади ЗМІ, придушення незалежних медіа  та фактичній зачистці напередодні президентських виборів медійного простору".

Це, на її думку, серйозно вплине на хід виборчої кампанії.

20 листопада Нацрада розпочала визначати переможців  конкурсу вільні частоти, який був оголошений 24 липня.

Зокрема, регулятор підвів підсумки телевізійного конкурсу та визначив переможців на радіочастоти у Криму.

Однак згодом голова Нацради Володимир Манжосов оголосив перерву, після якої було вирішено перенести голосування за переможців  на наступний день 21 листопада, однак і тоді засідання не відбулось.

Про причини перенесення засідання члени Нацради громадськість та пресу не інформували.

Зазначимо, на частоту 107,2 МГц у Львові  претендують вісім компаній: Українська корпорація "Телебачення і радіомовлення "ЮТАР", Київ ("KISS FM"); ТОВ "Престайм.Ком.Юа", Львів ("Вголос"); ТОВ - ТРК "МІСТ ТБ", Львів ("Радіо ZIK"); КП Державна студія "Калуське міське телебачення", Калуш Івано-Франківської обл. ("КМТ"); НРКУ, Київ (програма УР-1, "Українське радіо"); ТОВ "Контакт-інформ", Київ ("Український формат", ліцензіат Національної ради з іншою програмною концепцією); Львівська ОДТРК, Львів ("Львівське радіо") та ТОВ "Комунікаційне агентство "Сума технологій", Київ ("Радіо Блік").

Як відомо, 18 листопада головний редактор журналу "Корреспондент", який входить до медіа-холдингу Курченка "UMH" Віталій Сич пішов у відставку.

Пізніше 14 співробітників Forbes заявили, що після завершення роботи над останнім номером, підуть з журналу через втручання в редакційну політику.

22 листопада стало відомо, що Юлія Мак Гаффі залишає посаду головного редактора сайту Корреспондент.net. Зазначається, що Мак Гаффі, яка пропрацювала там 13 років, залишає цю посаду "за взаємною згодою сторін".

Керівником об'єднаної редакції видання стає Андрій Овчаренко, який раніше був призначений виконуючим обов'язки головного редактора журналу "Корреспондент". На посаду випускового редактора Корреспондент.net запрошений Максим Мінін, що працював до цього заступником головного редактора bigmir)net.  

Обидвоє - родом з Донецька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...