Силовики намагалися зачистити Європейську площу. Мітингувальники її відстояли

Неділя, 24 листопада 2013, 22:21

Державтоінспекція ввечері в неділю відкрила проїзд вулицею Хрещатик у Києві.

Однак автомобілі могли проїхати лише до Європейської площі, де відбувається акція в підтримку євроінтеграції України, і розверталися назад.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", після активісти євромайдану вирішили перекрити автомобільний рух. Для цього близько тисячі людей заблокували перехрестя Хрещатику та Інститутської.

Пізніше освітлення на вулиці вимкнули, і кількасот силовиків в масках відтіснили мітингувальників з перехрестя. Невдоволені кричали "Ганьба!" та жбурляли в правоохоронців пляшками.

Після цього силовики рушили в бік Європейської площі, де в неділю ввечері продовжується мітинг на підтримку євроінтеграції. Коли правоохоронці хотіли зачистити наметове містечко, розбите там, відбулася сутичка. Станом на 23.20 мітингувальники мають перевагу над правоохоронцями і відтісняють їх в бік готелю "Дніпро". У повітрі робризкують перцеву суміш та сльозогінний газ, у силовиків летять пляшки.

За повідомленням прес-служби "Батьківщини", під часу сутички депутату Андрію Парубію зламали палець. Очевидці повідомляли й про інших постраждалих.

Станом на 00:10 25 листопада наметове містечко стоїть на тому самому місці. Біля нього перебуває близько 300 людей. А силовики, сівши в автобуси, поїхали.

Рух автомобілів на Хрещатику та Європейській площі відновлено.

На Майдані незалежності знаходиться близько 500-700 осіб.

О 00:15 на Європейську площу прийшов судовий виконавець, щоб заповнити акт про заборону зібрань. Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив йому: "Це судове рішення про яке я не знаю, відправте його Януковичу". Після цього судовий виконавець пішов геть.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прогнозує, що наметове містечко будуть розганяти протягом найближчого часу.

"Вже приносили судове рішення, тож за півгодини чекаймо "космонавтів", - сказав він.

Говорячи про подальші дії Луценко заявив, що програма залишається незмінною, і завтра всі збираються знову.

У наметовому містечку оголосили мобілізацію. Депутат від "Удару" закликала чоловіків захищати намети.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування