Активісту, що бореться зі свавіллям ДАІ, дали політпритулок у США

Вівторок, 26 листопада 2013, 10:42

США надали політичний притулок журналістові видання "Дорожній контроль" Андрію Жуковеню через кримінальне переслідування в Україні.

Про це повідомляє сайт видання.

У "ДК" кажуть, що таким чином, влада США визнали, що МВС України організувало цькування "Дорожнього контролю" з політичних мотивів.

Кримінальну справу проти журналістів завели після їх репортажу про незаконні штрафмайданчики ДАІ, в ході підготовки якого журналістів побили охоронці стоянки.

Але міліція завела справу не на нападників, а на журналістів.

У виданні кажуть, що таким чином МВС хоче їх "покарати" за боротьбу проти бізнесу на штрафмайданчиках.

Жуковень разом з керівником "ДК" Ростиславом Шапошниковим перебували у відрядженні, коли стало відомо про заведену на них справу.

Вони вирішили, що зараз їм небезпечно повертатися в Україну і повідомили про це уряд США.

 

Було підготовлено близько 1500 документів, що підтверджують політичні мотиви цього кримінального провадження МВС. Після вивчення матеріалів, США запропонувало журналістам політпритулок.

Андрій Жуковень погодився, а Ростислав Шапошников повернувся в Україну щоб допомогти іншим фігурантам справи - Андрію Дзиндзі і Євгену Єременку.

Після того, як МВС дізналося, що Андрій Жуковень не повернеться зі США, кримінальне провадження щодо нього було призупинено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування