Для бійки на Майдані збирають за гроші людей, можливі провокації

Четвер, 28 листопада 2013, 07:13

Для бійки на Майдані Незалежності у Києві у п’ятницю наймають людей за 230 гривень за годину.

Про це повідомляє Віктор Андрусів – координатор волонтерської охорони Євромайдану, який став свідком відповідної розмови та сам сконтактував з організаторами цього.

За його словами, у четвер з 8:30 біля Ощадбанку збирають людей, які з 9-ї до 13-ї години цього дня ходитимуть по Майдану і збиратимуть контакти усіх протестувальників. За це обіцяють заплатити 130 гривень за годину.

Іншу групу збирають на п’ятницю, 29 листопада, "битися" з 17 години. За це обіцяють 230 гривень на годину. Збирають, за словами Андрусіва, загалом 2 000 осіб.

Водночас, на сторінці ЄвроМайдан ‏опубліковано попередження: "Увага! Сьогодні та завтра на #ЄвроМайдан можливі провокації! Будьте обережні та поширюйте цю інформацію!". 

Між тим, Світлана Заліщук з руху "Чесно" зафіксувала, як на майдані Незалежності у Києві зібралися "підозрілі люди". За інформацією Заліщук, "молодики готуються до провокацій о 17 вечора на Майдані, списки всіх учасників складено, хлопці працюють в 3 зміни".

Після того, як активістка "Чесно" почала їх знімати, молоді люди розійшлись.

Як відомо, 28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт "Східного партнерства", в якому президент України Віктор Янукович планує взяти участь, хоча Угоду про асоціацію з Євросоюзом підписувати не збирається.  

Саме через відмову керівництва країни асоціюватися з ЄС по всій Україні проходять акції протесту, так звані "Євромайдани". 

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News