Начальник київської міліції просто прикриває Захарченка – Москаль

Субота, 30 листопада 2013, 19:55

Начальник київської міліції не міг віддавати наказ про розгон демонстрації на Майдані, а це рішення могли прийняти лише керівники МВС.

Про це заявив народний депутат, генерал МВС Геннадій Москаль.

За словами Москаля, він особисто знає значну частину "беркутівців", які розганяли Майдан, і вони були прикомандировані з різних регіонів.

"Найактивнішим учасником цієї звірячої акції з боку міліції став "Беркут" Криму... Крім того, активну участь у побитті мітингувальників узяв "Беркут" із Дніпропетровської та Луганської областей", - розповів Москаль.

"Мені вдалося дізнатися, що загалом у розгоні майдану брали участь спецпідрозділи "Беркуту" з усіх регіонів України крім трьох західних областей — Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської", - додав він.

За словами Москаля, спецпризначенці з інших областей не підпорядковуються керівнику київської міліції Валерію Коряку, який заявив, що це він віддавав наказ.

"Ці підрозділи йому не підкоряються. Таке право має тільки міністр МВС або його заступники, тому саме на них лежить уся відповідальність за теперішні події", - заявив Москаль.

Він звернувся до колишніх працівників МВС, "у котрих є безцінний оперативний досвід", щоб вони вийшли на мітинги: "вирахуйте серед натовпу провокаторів і не дайте їм зробити свою чорну справу - пролитися крові".

Як відомо, у суботу начальник київської міліції Валерій Коряк заявив, що це він дав наказ розігнати мітинг на Євромайдані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News