Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіст УП вимагає через суд, щоб Апарат Рибака оприлюднив "виїзників"

Понеділок, 4 листопада 2013, 08:07

Кореспондент "Української правди" Оксана Коваленко оскаржила в суді відмову Апарату Верховної Ради надати списки з підписами депутатів, які були на "виїзному засіданні" на Банковій 4 квітня.

Засідання Окружного адмінсуду під головуванням судді Ігоря Качура відбудеться у вівторок 5 листопада о 13.30.

Як відомо, 4 квітня фракції КПУ, Партії регіонів та підконтрольні їм позафракційники під виглядом зборів, замість того щоб домовлятися з опозицією, яка заблокувала трибуну, просто пішли із Грушевського на Банкову, – оголосили, що мають 244 голоси й провели там засідання Верховної Ради.

Голоси рахувала частина лічильної комісії, а саме її представники від більшості, оскільки депутатів від опозиції на засідання не пустили.

На засіданні ПР і КПУ змогли майже одноголосно підтримати низку законів, хоча зазвичай у залі голосувань більшості голосів не вистачало.

Перед засіданням депутати нібито провели письмову реєстрацію, тобто склали списки, у яких кожен, хто прийшов на засідання, ставив особистий підпис.

За твердженням апарату ВР, письмово зареєструвалися 244 депутати.

Пізніше Верховна Рада оприлюднила списки депутатів, які нібито були на засіданні, однак виявилося, що, наприклад, депутат Ігор Палиця на засіданні не був, а його підпис підроблений.

Тому кореспондент "Української правди" надсилала інформаційні запити до апарату ВР з проханням надати списки з "живими підписами" депутатів.

Попри заяви та накази спікера Володимира Рибака, апарат ВР, посилаючись на конфіденційність, двічі відмовлявся надавати "Українській правді" списки реєстрації з живими підписами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування