Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидатам-клонам нагадали про кримінальну відповідальність. Кармазін знявся з виборів

Середа, 6 листопада 2013, 15:39

За технологію з використанням кандидатів-двійників на виборах можна притягнути до кримінальної відповідальності.

Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський , передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо людина, яка є однофамільцем кандидата, вже зареєстрованого ЦВК, реєструється без реального наміру вести виборчу кампанію, реєструється з метою введення виборців в оману стосовно особи якогось кандидата, то правоохоронні органи за відповідними заявами мають уважно розбиратися в кожній подібній ситуації і давати оцінку щодо наявності або відсутності в діях відповідної особи ознак складу злочину, передбаченого ст.158 Кримінального кодексу України", - пояснив Охендовський.

За його словами, Кримінальним кодексом передбачена відповідальність за перешкоджання вільному формуванню волі виборців по відношенню до кандидатів у нардепи.

"Якщо є підстави для реагування правоохоронних органів, то кандидати, які вважають себе потерпілими від таких незаконних дій, можуть до них звертатися", - додав Охендовський.

Також він зазначив, що ЦВК буде реєструвати всіх кандидатів, документи яких відповідають вимогам закону "Про вибори народних депутатів України", незалежно від їх прізвищ.

"Інакше ми опустимося до дискримінації наших же співгромадян", - підкреслив голова ЦВК.

При цьому Охендовський зазначив, що "реєстрація так званих "клонів" - однофамільців кандидатів у народні депутати України - є виборчою технологією".

"Це печерна, ганебна виборча технологія, яка в цивілізованих суспільствах не застосовується", - констатував глава ЦВК.

Разом з тим глава ЦВК повідомив, що Юрій Кармазін подав заяву про відмову від балотування у виборчому окрузі № 94. Таким чином один з випадків застосування такої технології в 94-му окрузі "найближчим часом має вирішитися".

"Юрій Анатолійович Кармазін вчора подав заяву про відмову від балотування у виборчому окрузі №94. Який з Юріїв Анатолійовичів - давайте дочекаємося рішення ЦВК, збережемо інтригу", - зазначив голова ЦВК.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...