Кіровоградський "Беркут" не відмовлявся йти проти євромайдану - МВС

Середа, 11 грудня 2013, 13:20

Кіровоградський "Беркут" відмовився їхати на Київ у вівторок ввечері.

Про це повідомляє місцеве видання Рідний Кіровоград.

"Як стало відомо, у вівторок о 23.00,  бійці кіровоградського "Беркуту" відмовилися вантажитися в автобуси та їхати в Київ для участі в розгоні майдану", - пише видання.

"Ми прийняли спільне рішення відмовитися від застосування сили до мирних мітингувальників. Не заважаючи на погрози та можливі санкції проти нас, весь особовий склад – 220 бійців, відмовилися вантажитися в автобуси. 6 автобусів  в ночі не виїхали на Київ", - розповів однин з командирів "Беркуту".

Командири підрозділів за неофіційно інформацією відстороненні від виконання обов’язків.  

Однак у МВС спростовували інформацію ЗМІ про відмову "Беркута" виконувати завдання з охорони правопорядку.

За твердженням відомства, інформація про 220 співробітників кіровоградського "Беркута", які нібито відмовляються їхати в Київ для "розгону" мітингувальників, "не відповідає дійсності хоча б тому, що в Кіровоградському обласному управлінні міліції не існує такої великої кількості бійців спецпризначення".

У МВС зазначили, що "невелика частина співробітників "Беркута" з Кіровоградської області ще з кінця листопада допомагає київським колегам забезпечувати громадський порядок на вулицях столиці".

Також названа "дезінформацією" інформація депутата Верховної Ради Олександра Бригинця про те, що нібито 10 співробітників "Беркута" з Оболонського райуправління міліції Києва відмовилися виконувати завдання з охорони громадського порядку під час масових заходів і "розійшлися по домівках".

"В цьому структурному підрозділі ГУМВС у Києві службу бійці спеціального призначення "Беркут" взагалі не проходять. Там немає і не може бути цього спецпідрозділу. Інші ж правоохоронці Оболонського райуправління міліції продовжують виконувати службові обов'язки відповідно до поставлених їм завдань", - сказано в повідомленні.

У МВС заявляють, "подібні провокаційні повідомлення є частиною "брудної" політтехнології, спрямованої на дискредитацію міліції та маніпулювання громадською думкою"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News