Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС: 30 листопада міліція "перегнула палицю"

П'ятниця, 13 грудня 2013, 17:54

Київська міліція при розгоні мітингу 30 листопада перевищила дозволену законом міру застосування сили.

Про це говориться у повідомленні на сайті МВС України.

"В окремих випадках застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів перевищувало міру, необхідну для виконання покладених на працівників міліції обов'язків і не зводилась до мінімуму можливості завдання шкоди здоров’ю правопорушників", - говориться в документі.

Водночас в міліції не відмовляються від версії про агресію збоку учасників мітингу на Майдані.

"Застосування сили відбувалося в умовах вчинення деякими учасниками акції протиправних дій у вигляді активного опору, кидання в працівників спецпідрозділу небезпечних для життя та здоров’я предметів та розпилювання речовини невстановленої дії", - стверджують в МВС.

В МВС визнали, что окремі його співробітники порушували закон.

"За попередніми висновками, є підстави стверджувати, що з боку посадових осіб ГУМВС України в місті Києві, відповідальних за організацію охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, та окремих працівників міліції мали місце порушення чинного законодавства України та низки відомчих нормативних актів", - підкреслили у відомстві.

Остаточні оцінку діям своїх колег правоохоронці обіцяють представити після закінчення Гепрокуратурою її розслідування. Саме туди направлений "попередній висновок за результатами службового розслідування".

Раніше повідомлялося, що прокуратура відкрила три кримінальні справи щодо дій міліції на недавніх акціях протесту.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою очистив Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Підкреслимо, що сьогодні президент України Віктор Янукович, який раніше стверджував про тільки про необхідність проведення розлідування з данного приводу, заявив, що є три особи, відповідальних за розгін Майдану, які мають бут покарані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування