Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова вже не знають, скільки хочуть від ЄС за асоціацію

Неділя, 15 грудня 2013, 22:57

Представники України та ЄС спільними зусиллями планують вийти на певну суму фінансової допомоги, необхідної Україні для мінімізації економічних наслідків після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це свідчить відповідь першого віце-прем'єра Сергія Арбузова в інтерв'ю  телеканалу "1+1".

"Ми (представники України та ЄС) створили робочі групи для того, щоб обидві сторони, працюючи разом, зрозуміли, яка саме допомога потрібна Україні – на поворотній чи безповоротній основі, яка саме сума потрібна", – зазначив він.

"Для цього ми поїхали до Брюселя  - щоб відпрацювати і вийти разом на цю суму", - додав Арбузов.

Від питання про конкретну суму, необхідну Україні в якості допомоги від ЄС Арбузов ухилився, зазначивши: "Робота триває, саме зараз ми це обговорюємо".

"Ми надали партнерам у Європі показники нашої економіки, торгівельного балансу з усіма країнами-партнерами і на цій основі обговорюємо, що саме потрібно Україні", - зазначив він.

Як відомо, раніше Арбузов заявляв, що для підтримки платіжного балансу Україні необхідно залучити позики на суму щонайменше 10 мільярдів доларів.

Раніше президент Віктор Янукович заявив, що Україна потребує до 160 мільярдів євро для адаптації і підтримки економіки на перехідному етапі після підписання Угоди про асоціацію до  2017 року.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування