Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третя сила: громадське крило Майдану просить участі в переговорах

П'ятниця, 20 грудня 2013, 12:20

Громадська рада Майдану хоче розпочати публічні переговори з питання виходу з кризи в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на маніфест, який підтримали представники громадських ініціатив та неполітичних об'єднань, що увійшли до Ради.

"Закликаємо владу та опозицію розпочати публічні переговори з прямою трансляцією в телеефірі та з рівним представництвом таких сторін: влада, опозиція, громадськість. Представників міжнародної громадськості буде запрошено до участі в них як спостерігачів", - йдеться в тексті документу.

Підписанти висловили низку вимог до влади, виконання яких є передумовою їх участі в переговорах. Йдеться, зокрема, про звільнення всіх затриманих учасників акцій протесту, звільнення з посад та притягнення до відповідальності чиновників, відповідальних за застосування сили на Майдані.

Крім того, підписанти наполягають на відставці міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Також вони вимагають негайного припинення репресій проти учасників мирних акцій і повернення бійців спецпідрозділів й привезених до Києва працівників МВС до місць своєї постійної дислокації.

"Наші позиції, з якими ми йдемо на переговори, це: відставка Кабінету Міністрів і звільнення керівників апарату РНБО, призначення технічного Кабінету Міністрів з авторитетних фахівців, не причетних до будь-яких політичних партій та олігархічних груп, підписання угоди про асоціацію з ЄС, призначення нового генерального прокурора України", - говориться в маніфесті.

У разі відмови від переговорів у запропонованому форматі підписанти будуть продовжувати мирні протести. 

Як відомо, президент Віктор Янукович ініціює у п’ятницю 20 грудня круглий стіл для вирішення ситуації в країні. До цього вже відбулися два круглі столи, в яких, крім діючого президента, брали участь також його попередники. На другій зустрічі були присутні й опозиційні лідери; консенсусу сторони так і не досягли.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування