У Миколаєві на пікетника подали до суду - порушив порядок плакатом проти влади

Неділя, 22 грудня 2013, 11:41

Співробітники Центрального райвідділу міліції Миколаєва склали протокол щодо порушення порядку проведення акції місцевим жителем Анатолем Ільченко.

Як повідомляє "Моє місто N", правоохоронці встановили, що 14 грудня Ільченко вийшов на вулиці Миколаєва з плакатом, чим порушив порядок проведення мирних акцій. 16 грудня протокол був направлений до Центрального райсуду Миколаєва.

Фото с сайта nikvesti.com
Фото з сайту nikvesti.com
 

Згідно з протоколом, передбачається порушення частини 1 статті 185-1 кодексу про адміністративні правопорушення ("Порушення порядку організації і проводка зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій").

Як відомо, на початку травня пенсіонер, відомий своїми одиночними пікетами, кілька днів стояв під представництвом ЄС в Україні з плакатом "Янукович казьол". В результаті пікету він був затриманий групою правоохоронців у кількості 20 осіб. На Ільченка склали адмінпротокол.

Фото з сайту Преступности.net
Фото з сайту "Преступности.net"

Як відомо, за час президенства Віктора Януковича з 2010 року міліція прирівняла його портрети до державних символів і притягає громадян до адміністративної та кримінальної відповідальності за зневагу до них, аргументуючи свої дії захистом іміджу "гаранта".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування