Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд залишив адвоката Дзиндзі під вартою

Четвер, 26 грудня 2013, 20:12

Апеляційний суд Києва відмовився змінити міру запобіжного заходу для адвоката Віктора Смолія, якого підозрюють в замаху на життя судді.

Про це повідомив народний депутат від "Удару" Валерій Карпунцов.

"Адвоката Смолія, який є батьком чотирьох дітей, і надалі триматимуть під вартою. Це при тому, що під час засідання адвокати клопотали, щоб Смолія видали мені на поруки, як народному депутату. Режим його звинувачує у замаху на життя судді. Але всі ці звинувачення надумані", - сказав політик.

За його словами, адвокати клопотали, щоб Смолія відпустили з-під варти під домашній арешт чи застосували до нього інший захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

Народний депутат зазначив, що на прикладі Смолія влада намагається залякати адвокатів.

"Це цілеспрямовані дії влади, щоб залякати адвокатську спільноту. Адже влада не передбачала, що адвокати так самоорганізуються і за власний кошт, витрачаючи власний час, здійснюватимуть захист громадян, потерпілих від свавілля влади. Тому цей тиск посилюється", - сказав Карпунцов.

Водночас сам Смолій заявив, що якщо за час перебування під вартою з ним щось станеться, то це означатиме, що над ним вчинили фізичну розправу.

"Я не маю наміру хворіти пневмонією, я лікуюся, дивлюся за собою, п'ю теплий чай, я не збираюся вмирати від пневмонії. Я не збираюся падати, спотикатися, розбивати голову, або від якихось черепно-мозкових травм гинути. Також я не маю намірів закінчувати своє життя самогубством", - заявив він на камеру депутату Карпунцову.

"Тож, якщо зі мною щось трапиться, знайте, що це було сплановано і що це було спрямовано на те, щоб фактично зі мною розправитися. Тому що я їм незручний, я дуже багато знаю", - додав Смолій.

Як відомо, Смолій є адвокатом журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі, якого  6 грудня заарештували на 2 місяці. Йому інкримінують ч. 3 ст. 286 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом , поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я потерпілим).

Після завершенню читання вироку в суді відбулися зіткнення між народними депутатами та правоохоронцями, під час яких у залі були поламані меблі, а судді порвали мантію.

11 грудня Дніпровський райсуд Києва заарештував Віктора Смолія за підозрою в замаху на життя судді Шевченківського суду на два місяці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...