Чорновол думає, що її побиття – помста київського "Беркуту"

Субота, 28 грудня 2013, 19:44

Активістка Тетяна Чорновол озвучила версію жорстокого бандитського нападу на себе

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив інший активіст Євромайдану Зоряк Шкіряк після відвідин Чорновол у лікарні.

"Не відкидаючи усі можливі версії цього ганебного політично-бандитського злочину, що носять замовний характер, Тетяна Чорновол не виключає особистої помсти керівника київського "Беркуту" Кусюка, котрий ненавидів Тетяну за іі громадянську позицію", - зазначив Шкіряк.

За його словами, при цьому вона "коротко, але достатньо аргументовано виказала свою версію".

Цю ж інформацію в ефірі "Громадського ТБ" підтвердив чоловік Чорновол Микола Березовий.

"Вони кілька разів стикалися біля Київради.... І коли був штурм барикад Євромайдану, а перед тим вже було відомо, що саме він керував побиттям студентів і розгоном Євромайдану перед тим (30 листопада) - вона підбігла до Кусюка  і вдарила його по печінці. Звісно, що той удар - "комариный писк" - але той удар побачив багато хто. І це могло задіти Кусюка", - зазначив Березовий.

Також він заявив: активістка звертає увагу і на той факт, що з поля зору слідства зникла друга автівка, яка також була учасником подій.

"Зараз розглядається лише одна автівка, а інша – її немає взагалі у справі. Але ж було два авто. Друге вело за нею спостереження  - вона про неї казала. Тепер про неї нічого не чутно, не видно, і взагалі в матеріалах справи вона не фігурує. Слідство ніякої інформації про неї нам також не надає ", - заявив Березовий.

Також він зазначив, що відео реєстратор з машини Чорновол зняв її батько, спершу віддав міліції, але потім забрав і віддав депутату Віталію Яремі.

Також, за словами Березового, відеореєстратор на автівці Чорновол було встановлено лише за 2 дні до побиття.

"Її всі  вмовляли встановити його, ледь не вимагали – і Автомайдан, і батьки, і вже домовлялися, щоб поставити тривожну кнопку.  Чому нападники його не зняли – всі про це знали, що його немає. І вони також мали таку попередню інформацію. Це знали всі. Тому навіть не дивилися туди в машину", - зазначив чоловік Чорновол.

"Окрім того Яценюк, Турчинов і інші наполягали на тому, щоб надати їй охорону. Але Тетяна думала, що її буде арештовано – про це нас попереджали ще за місяць до  події. Таке переслідування - авто зі стеженням - вже було не перший раз. Але коли її почала таранити машина, вона думала, що це чергова спроба її затримати. Вона не думала, що її будуть вбивати. Коли ж зрозуміла, що в них інші наміри - почала боротися за своє життя", - зазначив Березовий.

"Коли вона повертался з будинку Пшонки - за нею гнався Беркут - з мігалками і т.і. Перший раз, за її словами, вона побачила вперше цей "Порш Кайен" саме тоді - вони тоді їй "сіли на хвіст", - додав чоловік Чорновол.

Як відомо, 24 грудня Тетяна Чорновол їздила знімати будинки міністра внутрішніх справ Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки. Під час останної зйомки за нею слідкували "беркутівці". Інформацію про будинок Захарченка Тетяна встигла поставити в блог на УП.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News