Колесніченко придумав ще один спосіб боротьби з докучливими ЗМІ

Середа, 4 грудня 2013, 22:51

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував законопроект про "Про протидію екстремізму", який передбачає закриття ЗМІ, що розмістили інформацію, спрямовану на втручання в діяльність органів влади.

Текст законопроекту розміщений на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, екстремізм – діяльність особи або об’єднання громадян чи їхні публічні заклики або (та) підбурювання, які спрямовані на насильницьке захоплення або утримання влади чи незаконне втручання в діяльність органів влади, посягання на основи конституційного ладу та національної безпеки, порушення прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, яка є наслідком несприйняття правових норм чи інших правил поведінки (соціальних норм).

Екстремістська діяльність, згідно з документом - діяльність особи або групи осіб щодо планування або (та) організації, або (та) підготовки, або (та) здійснення дій, що охоплюються видами екстремістської діяльності, які зазначені у статті 4 цього закону.

Екстремістські матеріали - призначені для оприлюднення документи або інформація на паперових, електронних та інших носіях, що закликають до здійснення екстремістської діяльності або обґрунтовують чи виправдовують необхідність здійснення такої діяльності, публікації.

Також екстремістськими вважаються матеріали, що виправдовують соціальну, расову, національну, етнічну мовну або релігійну перевагу або виправдовують практику здійснення військових чи інших злочинів, спрямованих на повне або часткове знищення будь-якої соціальної, расової, національної, етнічної, мовної або релігійної групи, а також офіційні матеріали заборонених екстремістських організацій.

 
 

Згідно з документом, до видів екстремістської діяльності відноситься пропаганда і публічне демонстрування нацистської і фашистської атрибутики чи символіки або атрибутики чи символіки, схожих з нацистською і фашистською атрибутикою чи символікою до ступеня змішування, окрім використання такої символіки та атрибутики в науковій, літературній, художній та іншій творчості, спрямованого не на виправдання або пропаганду діяльності осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції, а на вивчення і об'єктивне висвітлення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...