Фюле пояснив Арбузову, на що може розраховувати наша влада

Понеділок, 9 грудня 2013, 18:13

Євросоюз готовий говорити про спільну підготовку дорожньої карти з імплементації угоди про асоціацію з Україною, але не про вимоги нашої влади.

Це випливає зі слів єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Раніше сьогодні (9 грудня) я спілкувався з першим віце-прем'єром Арбузовим, оскільки ми також намагаємося встановити наш власний круглий стіл на результаті роботи, яку вже виконано", - розповів Фюде на прес-конференції у Брюсселі.

Він нагадав, що президенти Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та Ради ЄС Герман ван Ромпей заявили, що пропозиція про підписання угоди про асоціацію залишається на столі і що в рамках зусиль для підписання документа європейська сторона готова допомогти українській.

"Але це (майбутній діалог) не про те, щоб іще раз проводити переговори щодо угоди, це – не про компенсацію за односторонні дії сусіда України, які не мають жодних підстав, і це - не про тристоронній формат для вирішення проблем двосторонньої угоди. Це – про спільну підготовку дорожньої карти з імплементації угоди про асоціацію", - заявив Фюле.

Крім того, цей діалог передбачає "спільно подивитися на умови, які дадуть змогу Україні та МВФ досягти домовленості щодо чергового кредиту".

"І третє – це про те, як знайти шлях, щоб гранти та кредити зміцнили нашу підтримку Україні в імплементації угоди про асоціацію", - додав він

Фюле також додав, що після ранкової розмови "готовий продовжувати працювати над пошуком вирішення економічних проблем".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування