Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Захарченка вимагають захистити судей та їхні сім'ї від мітингарів

Неділя, 12 січня 2014, 17:46

Голова Верховного Суду України звернувся до правоохоронних органів з вимогою вжити "невідкладних заходів для забезпечення нормального функціонування судових установ, надійного захисту здоров’я і життя суддів та членів їхніх сімей"

Про це йдеться у зверненні голови Верховного Суду Ярослава Романюка, повідомляє прес-служба ВСУ.

"Незалежність судової влади є обов’язковим атрибутом функціонування демократичної держави і необхідна не стільки суддям, скільки громадянам, які прагнуть реалізувати своє право на справедливий суд", - заявив Романюк.

За його словами, останнім часом "суддівську спільноту турбують спроби проведення масових акцій біля будинків суду, що створюють перешкоди нормальній діяльності судових установ, і чиняться спроби тиску на суддів з метою ухвалення бажаного процесуального рішення".

"Особливе занепокоєння викликають спроби фізичної розправи над суддями. Донині залишається нерозкритим жорстоке криваве вбивство судді Трофімова у Харкові, за ухвалення рішення у справі вбито суддю Зубкова у Києві. Буквально днями зроблено спробу фізичної розправи над суддею Шевченківського райсуду в місті Києві", - додав голова ВСУ.

Також Романюк заявив, що "у Києво-Святошинському районному суді Києва група невдоволених судовим рішенням осіб замість того, щоб оскаржити його в установленому законом порядку, також вдалася до спроби фізичної розправи над суддею, який його ухвалив".

У зв’язку з цим голова ВСУ звернувся до правоохоронних органів держави "з вимогою вжити невідкладних заходів для забезпечення нормального функціонування судових установ, надійного захисту здоров’я і життя суддів та членів їхніх сімей з тим, щоб гарантувати громадянам України справедливий і неупереджений суд".

Як відомо, 10 січня Києво-Святошинський суд засудив так званих "васильківських терористів"  Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення.

Під судом мітингувальники кричали "Банду геть!" і заблокували будівлю суду.  Після цього між мітингувальниками та "Беркутом" сталася сутичка, внаслідок якої було госпіталізовано 5 активістів.

Окрім того у сутичках із "Беркутом" пізніше під Святошинським РВВС Києва травм зазнав екс-міністр МВС Юрій Луценко. 

Раніше т.в.о.начальника управління МВС у Києві Валерій Мазан заявив, що "частина радикально налаштованих активістів під час зачитування вироку суду "васильківським терористам" плеснули судді в обличчя невідомою речовиною. При цьому частина пікетувальників заблокувала виїзди з внутрішнього двору суду та прилеглі до приміщення вулиці, аби не пропустити службовий автомобіль конвою.

"Працівники конвойної служби були озброєні і мали повне право застосовувати вогнепальну зброю в цей період, оскільки була спроба захвату автомобіля", - підкреслив Мазан.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...