5 побитих "Беркутом" під судом - в лікарні, депутати й журналісти постраждали

П'ятниця, 10 січня 2014, 20:53

Після сутичок із бійцями спецпірозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського районного суду Київської області госпіталізовано 5 постраждалих активістів.

Про це повідомили медики зі "швидкої допомоги" кореспонденту УНІАН.

Цю інформацію також підтвердив депутат від "Свободи" Едуард Леонов. Він наголосив, що "беркутівці" не рахувався "ні зі старими, ні з жінками, били всіх", наздоганяли і били навіть випадкових перехожих, і тих, хто впав, також.

Леонов показав журналістам садна на нозі від удару кийка, одяг на ньому був порваний і забруднений.

"Свобода" повідомляє, що "спецпризначенці цілеспрямовано били народних депутатів свободівців Едуарда Леонова, Юрія Бублика та Павла Кириленка".

Постраждала також журналістка Олена Білозерська й більше десяти інших активістів, зокрема й жінки, інформує партія.

Крім того, LB.ua повідомляє, що побили фотографа цього видання Макса Левіна.

Леонов сказав: "Щонайменше п’ятеро людей з важкими травмами – переломами ніг і рук, розбитими головами потрапили до лікарні". За його словами, близько 6 "швидких" повезли постраждалих у 4-ту травматологічну лікарню.

Бублик додав: "Кийками били по голові, застосовували сльозогінний газ – дісталося усім. Після нападу, коли вдалося стабілізувати ситуацію, ми перевірили усі автобуси "Беркута", аби з’ясувати чи не було затримано протестувальників. На щастя, не затримали нікого".

Одяг одного з постраждалих під судом розідрано у сутичці з «Беркутом». Фото з трансляції «Громадського ТБ» з лікарні
Одяг одного з постраждалих під судом розідрано у сутичці з «Беркутом». Скрін-шот із трансляції «Громадського ТБ» з лікарні

Після сутичок міліціонери огородили стрічкою площу перед будівлею суду і проводять там слідчі дії, працюють експерти.

На землі біля приміщення суду валяється розбита табличка Києво-Святошинського райсуду. Також поламано кусок металевого паркану, який огороджував площу перед судом.

У свою чергу, МВС у Києві поінформувало, що "офіційних звернень про отримання громадянами тілесних ушкоджень під час конфлікту біля Києво-Святошинського суду до столичної міліції не надходило".

За даними міліції, у п’ятницю "близько 200 осіб на чолі з народними депутатами під прапорами ВО "Свобода" пікетували приміщення Києво-Святошинського суду".

Частина активістів заблокувала виїзди з двору суду та прилеглі вулиці, аби не пропустити службовий автомобіль, а також поводилися "агресивно".

"За попередньою інформацією, активісти кидали в бік приміщення суду та в службовий автомобіль пляшки з водою та камінням, блокуючи при цьому рух авто. Не зважаючи на вимоги правоохоронців припинити порушення громадського порядку, окремі активісти продовжили перешкоджати руху авто, намагаючись при цьому спровокувати конфлікт з співробітниками міліції", - заявили у міліції.

"Аби забезпечити безперешкодний проїзд службового автомобіля, співробітники ПМОП "Беркут" відтіснили мітингувальників від авто, створивши коридор для його проїзду. Розпочалась штовханина. Водночас, невідомі особи, кидаючи камінням в бук правоохоронців, пошкодили скло автомобіля полку конвойної служби міліції. В результаті не правомірних дій активістів було пошкоджено фасад будівлі суду", - додали у МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News