Самооборона Майдану готова застосувати силу щодо "Беркута"

Середа, 15 січня 2014, 19:33

Громадянська самооборона Майдану у випадку розгону мітингу буде застосовувати силу тільки щодо співробітників "Беркута".

Про це заявив керівник сил народної самооборони Майдану Андрій Парубій в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

 За його словами, за вечір вівторка і ранок середи кількість членів народної самооборони збільшилася приблизно на 500-700 чоловік.

"У деяких сотнях вже по 200-250 осіб. Люди прибувають, буде ще під'їзд ввечері автобусів, які виїхали з регіонів. Ми думаємо, що станом на сьогоднішній вечір буде близько 2,5 тис. добровольців самооборони", - повідомив Парубій.

Крім того, він зазначив, що існує методика оборони мітингу.

"Наша методика у внутрішньому периметрі Майдану дуже проста: не допустити початку протистояння і провокацій. Людей, які захочуть спровокувати конфлікт, ми будемо просто оточувати (без застосування сили, це принциповий момент, ми використовуємо силу тільки проти "Беркута") і намагатися їх переконати вийти за периметр Майдану. Це всередині", - розповів Парубій.

"А зовні, коли буде йти "Беркут", будемо робити все, щоб не допустити силовиків на Майдан. Я не буду уточнювати деталі, але загалом - ми будемо робити все можливе, і у нас для цього достатньо сил, щоб "Беркут" не ввійшов на площу Незалежності", - додав він.

Крім того, депутат "Батьківщини" Андрій Пишний в ефірі "Громадського телебачення" повідомив, що в ніч на 16 січня на Майдані чергуватимуть близько 10 народних депутатів з його фракції, але їх кількість може зрости у зв'язку з високою ймовірністю силового розгону мітингу.

Як відомо, депутат Анатолій Гриценко оприлюднив можливий план штурму Майдану, який запланований на ніч з 15 на 16 січня.

У міліції заявили, що розганяти мітинг не планують.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування