Яценюк: Те, що відбулося у ВР – це повалення Конституційного ладу

Четвер, 16 січня 2014, 11:09

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк заявляє, що голосуванням процедури позбавлення депутатів від опозиції недоторканості є поваленням конституційного ладу.

Про це він заявив журналістам після голосування.

"Ми звертаємось до міжнародного співтовариства. Режим Віктора Янукович і Партія регіонів повністю знищили українську державну владу. Це є ніщо інше , як повалення конституційного ладу та захоплення влади в Україні", - заявив він.

"Їм треба було прийняти зміни до регламенту, які дають можливість саджати опозиційних депутатів за спрощеною процедурою", - зазначив він.

"Тепер 226 рук можуть проголосувати в будь-який момент, будь-де і позбавити депутатів від опозиції недоторканості і можливості боротись за права українців. Це була основна мета сьогоднішнього дійства", - зазначив він.

"Ні Янукович, ні Рибак не мають права підпису цих актів законодавства. Те, що вони спростили процедуру притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від опозиції, нас ніяким чином не лякає", - підкреслив Яценюк.

"Але як ми казали, після таких подій, Україну очікує друга хвиля протестних акцій", - наголосив він.

Він наголосив, що стосовно одинадцяти народних депутатів України СБУ внесла подання по ст. 109 Кримінального кодексу – спроба повалення конституційного ладу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News